Het begon bij de berm...

Waar het idee voor lokaal bermgraspapier is ontstaan

Herrejan Veenema, directeur van Drukkerij Holland, is begin 2018 op een bijeenkomst van het ‘Groene Hart Werkt!’. Het is hét regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Veenema “Tijdens deze bijeenkomst werd er gesproken over innovatieve vezelproducten en het verwaarden van natuurlijke (bio)vezels. Dat zette mij aan het denken, papier bestaat immers uit vezels.” Veenema werkte bij voorkeur al met o.a. FSC-gecertificeerd papier, maar wilde het liefste werken met papier waarbij de hele productieketen inzichtelijk zou zijn. Zo weet je van A tot Z waar alle grondstoffen vandaan komen en hoe productieprocessen verlopen.

“Ik wilde nu zelf het initiatief nemen, een papierkwaliteit aanbieden gebaseerd op reststromen.” Zo ontstond het idee om een eigen papier te ontwikkelen waarin bermgras werd verwerkt. Een fijn papier waar je mooie drukwerkproducties mee kunt maken. In voorBIJ-papier worden al deze elementen zichtbaar gemaakt.  

Onze missie

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Onze mensen

Alle waardewenders op een rijtje

Herrejan Veenema

directeur en ketenregisseur

Jaap Romijn

accountmanager

Anne-Marie Klaassen

communicatie en natuureducatie

Linde Buitelaar

communicatie en vormgeving

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!