boek Alle bee(s)tjes helpen

opdrachtgever: Onder het Maaiveld en Zwijsen

In 2022 ontvingen alle basisscholen in Nederland het boek ‘Alle bee(s)tjes helpen’. Dit is het tweede leesboek uit de kinderboekenreeks om kinderen te leren over het belang van een gezonde bodem met een rijk bodemleven. Het verhaal is ontwikkeld samen met kinderen uit groep 5 en 6, geschreven door Jolanda Horsten en gedrukt op voorBIJ©-papier. De boeken zijn uitgebracht door Onder het Maaiveld en Zwijsen. De lancering werd feestelijk gevierd met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Onderkruipsels’ in het Rijksmuseum.

W-onderwereld is onderdeel van Onder het Maaiveld. Dit is een driejarig programma van IUCN NL, De Vlinderstichting, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en het Centrum voor Bodemecologie. Samen met andere organisaties werken zij aan een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem. Het doel? Herstel van het bodemleven in Nederland als basis voor een gezonde natuur en een gezonde maatschappij. Voor meer informatie kijk op:

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!