WasGras010

partners: Gemeente Rotterdam, Den Boer Groenprojecten

In het papier voor de jaarkalender van Stadsbeheer Rotterdam is bermgras uit Rotterdam opgenomen als grondstof. Hiermee wordt een natuurlijke reststroom (gras), grondstof voor papier. Omdat in dit proces het gras niet gecomposteerd wordt, blijft de CO2 opgeslagen in het gras en dus in het papier.

Het groenraamcontract van de gemeente Rotterdam biedt mogelijkheden tot innovaties voor bedrijven in de groensector. André Folst (Den Boer Groenprojecten), Herrejan Veenema (Drukkerij Holland / waardewenders) en betrokken medewerkers van Stadsbeheer Rotterdam hebben een circulaire keten gerealiseerd. Het Rotterdams papier is circulair, lokaal en verantwoord tot stand gekomen. Het heeft de naam WasGras010 gekregen.

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!