Bermgras in de winter

21-12-2021

Op deze stralende 1e winterdag van 2021 was het tijd voor Bermgras van het Bijenlandschap!

Op de Beukehof is 2.400 kg gemaaid najaarsbermgras 2021 van de Nieuwe Weg te Zoeterwoude en 700 kg van het Irenebos in Alphen aan den Rijn vandaag voorbereid voor de fijnvermaling die volgt.

Eerst in de voermengwagen losgemaakt; op stroken uitgereden en daarna met de hakselaar in mootjes van 5-10 cm. gehakt. Vervolgens netjes in de productieruimte van waardewenders op de Beukehof gereden, zodat het binnenkort vermalen kan worden tot plm. 0,5 mm.

Dan is er weer voldoende voorraad voor de eerste papierfabricage van 2022. De papiervoorraad blijft op peil en er kunnen weer allerlei mooie producties gerealiseerd worden met het Zoeterwoudse maaisel.

Met het gras van het Irenebos hebben we ook andere plannen, maar dat volgt later.

voorBIJ©-papier: papier met een uniek label, gecertificeerd door Royal Haskoning/DHV en Stabilitas bij NL Greenlabel. Score A met bonuspunten voor o.a. bevordering biodiversiteit, lokale productie en transparante duurzame verwerkingsketen. Enkele concrete getallen: tenminste 40% CO2-reductie en een gemiddelde transportafstand van grondstof tot geleverd eindproduct van 83 km.

2022: waardewenders ontwikkelt door en realiseert nieuwe waarde voor organische reststromen!

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!