Ecologisch beheer Prinses IreneBos - 2

02-10-2021

Nadat op vrijdag 24 september het Prinses IreneBos is gemaaid op een mooie, droge dag, kwam zondag/maandag regen. Met betrokken partijen hebben we overlegd wat ons te doen stond. De weersvooruitzichten voor dinsdag waren goed: droog, wat wind en af-en-toe zon. Daarna zou het erg regenachtig gaan worden. Door creatieve samenwerking met Van Doorn en Wouter Beukeboom bleek het mogelijk om dinsdag te wiersen (harken) de balen te wikkelen en te persen. Het resultaat? 4 dagen van maaien t/m balen. Goed voor het ecologisch beheer, binnen de daarvoor bekende 5 dagen-doelstelling, en uiteindelijk toch nog een acceptabele "oogst".

Zo zijn de balen naar de boerderij vervoerd en liggen daar in opslag, totdat we het gaan verwerken tot nieuwe grondstof!

Waardewenders bv realiseert circulaire ketens die natuurlijke reststromen verwaarden tot grondstof van duurzame producten, met als doel om de lineaire economie om te buigen naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!