FSC-groepscertificaat voor Waardewenders bv

B(esch)erm-kalender

Waardewenders heeft met het FSC-keurmerk, ook de erkenning dat helder is waar de grondstoffen vandaan komen voor het papier. Het FSC-keurmerk wordt namelijk toegekend aan papier waarbij grondstoffen gewonnen worden uit verantwoord bosbeheer. Dat wil onder andere zeggen: geen ontbossing, bescherming van oude en bedreigde bossen, eerlijke lonen en werkomgeving, behoud van biodiversiteit en gemeenschapsrechten. Waardewenders gaat zelfs nog een stap verder en gebruikt organische reststromen, zoals bermgrasmaaisel, cacaodoppen en rozenafval, als grondstof voor nieuw papier. En nu staat het zwart op … nee, geen wit papier, maar op papier met een natuurlijk tintje waarvan de vezels nog subtiel zichtbaar zijn.

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!