Stal wordt thuisbasis voor Waardewenders

20-08-2021

22 juli 2021 is de basis gelegd voor de productielocatie van waardewenders bv op "de Beukehof".

BCK was met 2 vrachtauto's aanwezig om het beton te storten. Met teamwork en inzet is een prachtige egale en stabiele vloer gerealiseerd. Met de expertise van de aannemer in samenwerking met Wouter en Herrejan, is een praktische indeling van de ruimte uitgewerkt. De installatie van stroomvoorziening wordt helemaal afgestemd op gebruik van plaatselijk opgewekte groene stroom. Zo is al rekening gehouden met vloerverwarming (in kantoor- en testruimte) tijdens de aanleg.

Fase 1 - De inpandige bouw is begonnen

11-09-2021

De inpandige bouw is begonnen. Kantoor en test-/onderzoeksruimte zijn in aanbouw.
Facilitaire voorzieningen worden aangelegd. De ruwe contouren krijgen vorm.

1. aanleg nieuwe vloer; 2. vloer gereed; 3. lege stal;

Kantoor en test-/onderzoeksruimte zijn in aanbouw.

Fase 2 - Een nieuw dak!

20-11-2021

In de achterliggende weken is het oude staldak vervangen door een nieuw dak.
Een aantal mooie dagen maakte het mogelijk om dit te realiseren. Zo krijgt het nieuwe onderkomen van waardewenders steeds meer vorm. Nu verder afwerken en inpandig verder met de ontwikkeling van de productieruimte.

De start van grootschaliger eigen verwerking van bermgras nieuwe grondstof voor producten, zoals papier, komt dichterbij! Een voorraad bermgras ligt klaar uit Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn. Zo zijn de balen naar de boerderij vervoerd en liggen daar in opslag, totdat we het gaan verwerken tot nieuwe grondstof!

Fase 3 - Metamorfose!

07-12-2021

Prachtig fris stuc- en schilderwerk geven de nieuwe werkruimte karakter! Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen van waardewenders.

Natuur, leven en productie komen bij elkaar in deze mooie en praktische omgeving.

De voorraad voorBIJ©-papier met bermgras uit het Bijenlandschap is ook weer aangevuld, zodat we even vooruit kunnen. Althans, het ligt ervoor om gebruikt te worden, dus het kan ook zomaar heel hard gaan. Diverse projecten en producties staan op stapel. Als je interesse hebt en meer wilt weten, mail naar herrejan@waardewenders.nl. Papier met een uniek duurzaamheidspaspoort bij NL Greenlabel (A).

We komen steeds dichterbij de daadwerkelijke opstart van productie!

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!