Veezel©

Veezel© is papier gemaakt met vezels uit groene reststromen. Bijzonder duurzaam door het hergebruik van grondstoffen, maar ook door het lokale karakter. Veezel© wordt namelijk gemaakt in Nederland met grondstoffen gewonnen uit Nederland. Korte transportlijnen! Veezel© is niet spierwit, want het papier wordt niet gebleekt. Het heeft een mooie natuurlijke tint met de vezels nog licht zichtbaar. Het papier heeft zich bewezen als geschikte drager voor communicatie-uitingen. Fullcolour boeken, brochures, catalogi, flyers, uitnodigingen, kaarten en zelfs verpakkingen. De mogelijkheden breiden zich steeds meer uit!

Onze soorten Veezel©

Papier op basis van groene (en andere kleuren) vezels

grasVeezel©

Papier met bermgrasvezels uit ecologisch beheerde bermen.

puur Veezel©

Papier met vezels van cacaoresten.

koffieVeezel©

Papier met vezels van koffievliesjes of -drap.

Dit maakt grasVeezel© zo bijzonder

Ongebleekt gerecycled papier met vezels uit organische reststromen

Ongestreken opdikkend papier

Natuurgetinte uitstraling met kleine zichtbare vezeltjes

Nederlands fabricaat met NL Greenlabel A-duurzaamheidspaspoort

Transparante keten van herkomst grondstoffen tot eindproduct

Waar kun je Veezel© voor gebruiken?

toepassingen

Iedere drukwerkproductie goed te realiseren op Veezel©. Het papier heeft veel verschillende gramsgewichten. Van 80 gram/m2 dat geschikt is voor boeken, brochures en noteblocks tot een robuuste 450 gram/m2 om deurhangers, labels, kaarten en verpakkingen van te maken. Ook voor speciale producties gaan we graag in gesprek. Hieronder enkele prachtige voorbeelden van wat er al met het papier gemaakt is. 

Waar is bermgraspapier beschikbaar?

Is jouw keuze voor papier gevallen op bermgraspapier van Waardewenders? Dan wil je uiteraard graag weten waar het papier beschikbaar is. GrasVeezel© is voorBIJ©-papier in een nieuw jasje. Waar Veezel©nu nog exclusief via Waardewenders verkrijgbaar is, kun je op dit moment bij onderstaande partners wel voor voorBIJ©-papier kiezen voor jouw drukwerkproductie.

Waardewenders bv realiseert circulaire ketens die natuurlijke reststromen verwaarden tot grondstof van duurzame producten, met als doel om de lineaire economie om te buigen naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!