Over bomen

Een steen in de vijver gooien heeft niet zoveel zin, want het water is opgedroogd. Een steen verleggen in de rivier kan nog wel op andere plekken, maar in de beek hier vlakbij zijn alleen nog poeltjes over. De stroming is eruit. Bomen laten hun blad vallen en de bermen langs de weg kleuren geel. Over de droogte is al veel gezegd en nieuwsbulletins zijn er mee gevuld. Ik zou er nog een poosje over door kunnen bomen, sterker nog, ik zou een boom op kunnen zetten. Maar soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer.

JA NATUURLIJK!!! Dat is het. Laten we een boom opzetten. Volgens wetenschappers is de droogte het gevolg van de klimaatverandering. Maar… bomen houden water beter vast in de bodem en dat voorkomt erosie. En daarbij zetten bomen koolstofdioxide om in zuurstof. Bomen zorgen voor schaduw en meer groen zorgt voor verkoeling. En last but not least het draagt bij aan de biodiversiteit. Dat geldt trouwens ook voor bloemrijke en bijvriendelijke bermen.  

Genoeg gezegd en geschreven: zullen we een boom planten en bloemetjes buiten zetten?

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!