To-do lijstje

Brood, boter, pak melk, aardappelen, rode bietjes, vlees – of geen vlees vandaag? – een pak koffie en koekjes. Ik schrijf de boodschappen op de achterkant van een vorige kassabon. Voordat ik naar de winkel ga, bedenk ik dat ik nog een paar mails moet beantwoorden, een telefoontje moet doen en een column schrijven. Ook dat schrijf ik op de achterkant van de kassabon.

Het is zo’n handig formaat voor to-do lijstjes. En natuurlijk heel duurzaam, want het papiertje krijgt een tweede leven vóór het zelfs maar gerecycled wordt. En ja, kassabonnen mogen sinds 2019 al bij het oud papier, want ze worden niet meer gemaakt van thermisch papier en zijn BPA-vrij.

Maar nu eerst even boodschappen halen. Met mijn lijstje in mijn ene hand en mand in de andere zoek ik mijn boodschappen bij elkaar en loop naar de zelfscankassa. Ik betaal. De bon rolt uit het apparaat. Ik scan de barcode. Het poortje gaat open.

Thuis ruim ik de boodschappen op en bedenk me dat ik morgen de papiercontainer aan de weg moet zetten. Ik pak de nieuwe kassabon en wil het op de achterkant schrijven, maar wordt afgeleid door de tekst erop: samen duurzaam. Dat is leuk! De kassabon is 100% recyclebaar en je wordt geattendeerd om het papiertje bij het oud papier te gooien. Oké dat wetende, wil ik opschrijven wat ik niet mocht vergeten. Maar waar dan? De achterkant is helemaal bedrukt. Hoezo ‘samen duurzaam’? Ik gooi de kassabon maar bij het oud papier. Maar er is nog wel het één en ander to do!

Waardewenders verandert natuurlijke reststromen  in grondstof voor duurzame producten. Met deze nieuwe producten buigen we de lineaire economie om naar een circulaire economie.

Nieuws

Kom alles te weten over Waardewenders. Ontvang het laatste Waardewenders-nieuws, unieke kijkjes achter de schermen, achtergrondinformatie en meer!